Gezond eten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gedurende de afslankfase gebruikt u tweemaal daags een maaltijdvervanger en ťťn maal daags een gewone maaltijd. Tijdens de stabilisatiefase eet u weer driemaal daags een gewone maaltijd en is het gebruik van een maaltijdvervanger niet meer nodig. Immers het lichaamsgewicht hoeft niet verder af te nemen, maar het is wel zaak de balans te handhaven. Hierbij zijn drie dingen van belang:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Een gezond eetpatroon. Weten wat het lichaam per dag nodig heeft en uit welke voedingsmiddelen dit het beste gehaald kan worden;

 Blijvende begeleiding. Ons advies aan u is om nog regelmatig op controle te komen en u bijvoorbeeld eenmaal per twee maanden te laten meten;

 Voldoende bewegen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor ieder persoon kan met behulp van de BIAmeting uitgerekend worden hoeveel kilocalorieŽn (energie) per dag nodig zijn om deze behoefte te dekken. Er zijn echter zeer veel uiteenlopende manieren om vervolgens qua inhoud een maaltijd samen te stellen met de juiste hoeveelheid energie, koolhydraten, eiwitten en vetten. In het Nederlandse eetpatroon vormen eiwitten en vetten vaak de hoofdmoot. Koolhydraten worden over het algemeen te weinig gegeten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Gezondheidsraad adviseert de volgende verdeling tussen koolhydraten, eiwitten en vetten in een gezonde maaltijd:

 † koolhydraten ††††††††† 50 Ė 55 %

 † eiwitten††††††††††††††††† 10 Ė 25 %

 † vetten†††††††††††††††††††† 20 Ė 40 %

BIAmed hanteert deze regels ook voor haar maaltijdadvies.

 

 

 

 

Samenstelling van de gewone maaltijd.

 

De BIAmeting leidt tot een individueel maaltijdadvies. Dit is o.a. afhankelijk van uw leeftijd, geslacht en hoeveelheid spiermassa. Het kan er bijvoorbeeld zo uit zien:

 ††† 500 - 800 †††† kilocalorieŽn

 ††††† 80 - 120 †††† gram koolhydraten

 ††††† 20 -† 40 ††††† gram eiwitten

 

 

 

 

 

 

 

 

MAAR DENK NU NIET!

 

 

 

 

Dan ga ik nog minder eten dan in het advies voor de normale maaltijd aangegeven staat; want dan gaat het afvallen nog sneller!

U zult er dan bij eenvervolgmeting snel achter komen dat de vetverbranding afneemt en zelfs gaat stagneren en dat het spiercelvolume af gaat nemen.

Voor een goede vetverbranding heeft u koolhydraten, eiwitten en andere voedingsstoffen nodig. In de maaltijdvervanger en de samenstelling van de gewone maaltijd is hiermee rekening gehouden. Met de BIAmeting kan de adviseur dit volgen en daar waar nodig bijsturen.

 

 

Ook hier geldt: METEN is (W)ETEN!

 

 

BIAmeting biameting BIA-meting bia-meting BIA meting bia meting Impedantiemeting impedantiemeting Impedantie impedantie Meetapparaat meetapparaat Impedantiemeter impedantiemeter Impedantie meter impedantie meter

Lichaamssamenstelling lichaamssamenstelling Lichaam samenstelling lichaam samenstelling Meting lichtaamssamenstelling meting lichaamssamenstelling.

Gezond gewicht gezond gewicht Afvallen afvallen Gewichtsbeheersing gewichtsbeheersing Gewicht beheersing gewicht beheersing Gezond gewicht gezondgewicht

Dietist dietist DiŽtist diŽtist Diabetes diabetes Hoge bloeddruk hoge bloeddruk

Gezonde voeding gezonde voeding Gezond gewicht gezond