Algemene uitleg over het BIAmed-programma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Hét recept voor succesvol afvallen op een veilige manier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vier pijlers die dit succes mogelijk maken:

1.

Meting van de lichaamssamenstelling met behulp van de BIAmeting. Deze meting laat zien  hoeveel energie uw lichaam nodig heeft en hoe uw vorderingen zijn. De meting wordt in principe eenmaal per twee weken uitgevoerd.    

 

2.

Deskundige begeleiding door een diëtist of arts in één van de 200 centra in Nederland of België.

3.

In de beginfase gewicht verliezen door toepassing van de BIAmed-maaltijdvervangers die tijdelijk één of twee maaltijden per dag vervangen; u verliest hierdoor vet maar behoudt spierweefsel.

4.

In de vervolgfase het gewicht in balans houden door een gezond en uitgebalanceerd voedingspatroon. Voor dit voedingspatroon geldt als leidraad de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad(Schijf van Vijf).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gewicht in Balans

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De cirkel compleet:

 

 

 

 

 

 

·  

Meten van de lichaamssamenstelling, deskundige begeleiding, mogelijkheid tot inzet van een maaltijdvervanger en werken aan een uitgebalanceerd voedingspatroon.

·  

De praktijk leert dat elk van deze vier zinvol is, maar slechts effectief kan zijn als zij gezamenlijk ingezet worden. De BIAmeting is, voor een deskundige begeleider, bij uitstek een hulpmiddel om te beoordelen wat het effect van een gegeven voedingsadvies en/of de inzet van een maaltijdvervanger is.

·  

Met name de inzet van maaltijdvervangers wordt vaak gezien als een gemakkelijke manier om snel af te vallen.

Dit is waar ……, maar als u een maaltijdvervanger verkeerd gebruikt en uw voedingspatroon niet aanpast, zal het uiteindelijke resultaat toch vaak op een teleurstelling uitlopen.

Wordt een maaltijdvervanger echter gecontroleerd ingezet, dan zal dit in veel gevallen wel tot het gewenste resultaat leiden.

·  

 

 

 

Meten = Weten = Goed en gezond leren eten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het BIAmed programma kent twee fasen die in elkaar overgaan:

1.

Gewichtverlies.

Gedurende deze periode vervangt u in principe twee maaltijden per dag door een maaltijdvervanger. Dit leidt, in combinatie met één gewone (warme– of brood)maaltijd, tot een energiebeperking van gemiddeld 1000 kilocalorieën per dag.

2.

Stabilisatie.

U eet driemaal daags een gewone maaltijd en gebruikt dus geen maaltijdvervanger meer. Aan de hand van de BIAmeting wordt vastgesteld hoeveel kilocalorieën, eiwitten en vetten u per dag kunt eten om  op gewicht te blijven. Regelmatige controle is aan te raden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer dan eten alleen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uiteraard gaat het binnen het programma om meer dan alleen maaltijden en maaltijdvervangers. Uw diëtist of arts heeft veel kennis in huis over allerhande thema’s die met voeding te maken hebben. Samen met de uitkomsten van uw BIAmeting krijgt u veel informatie die u kan helpen om uw voedingspatroon aan te passen en het behaalde gewichtverlies vast te houden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<<>> BIAmed verzamelt via haar website geen gegevens over u en er worden ook geen cookies geplaatst. <<>>

 

BIAmeting biameting BIA-meting bia-meting BIA meting bia meting Impedantiemeting impedantiemeting Impedantie impedantie Meetapparaat meetapparaat Impedantiemeter impedantiemeter Impedantie meter impedantie meter

Lichaamssamenstelling lichaamssamenstelling Lichaam samenstelling lichaam samenstelling Meting lichtaamssamenstelling meting lichaamssamenstelling.

Gezond gewicht gezond gewicht Afvallen afvallen Gewichtsbeheersing gewichtsbeheersing Gewicht beheersing gewicht beheersing Gezond gewicht gezondgewicht

Dietist dietist Diëtist diëtist Diabetes diabetes Hoge bloeddruk hoge bloeddruk

Gezonde voeding gezonde voeding Gezond gewicht gezond