Gezond eten.

Gedurende de afslankfase gebruikt men tweemaal daags een maaltijdvervanger en één maal daags een gewone maaltijd.

Tijdens de stabilisatiefase eet men weer driemaal daags een gewone maaltijd en is het gebruik van een maaltijdvervanger niet meer nodig. Immers het lichaamsgewicht hoeft niet verder af te nemen, maar het is wel zaak de balans te handhaven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hierbij zijn drie zaken van belang:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

·  

Een gezond eetpatroon. Weten wat het lichaam per dag nodig heeft en uit welke voedingsmiddelen dit het beste gehaald kan worden;

 

 

 

 

 

·  

Blijvende begeleiding. Ons advies is om klanten nog regelmatig op controle te laten komen en ze bijvoorbeeld eenmaal per twee maanden te laten meten;

 

 

 

 

 

·  

Voldoende bewegen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor ieder persoon kan met behulp van de BIAmeting uitgerekend worden hoeveel kilocalorieën (energie) per dag nodig zijn om deze behoefte te dekken. Er zijn echter zeer veel uiteenlopende manieren om vervolgens qua inhoud een maaltijd samen te stellen met de juiste hoeveelheid energie, koolhydraten, eiwitten en vetten. In het Nederlandse eetpatroon vormen eiwitten en vetten vaak de hoofdmoot. Koolhydraten worden over het algemeen te weinig gegeten. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Gezondheidsraad formuleerde het volgende maaltijdadvies: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

·  

koolhydraten

50—55 %

 

 

 

·  

eiwitten

10—25 %

 

 

 

·  

vetten

20—40 %

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de aanbevelingen van 2006 werd meer de nadruk gelegd op het belang van gezonde voeding. De BIAmed-maaltijdadviezen zijn conform de laatste twee aanbevelingen. Voor de gemiddelde Nederlander betekent dit dat men meer koolhydraten en minder vet moet gaan eten.